Kasvava broilerin kalkkuna “Big-6”

kalkkuna broilereita BIG-6“Big-6” -tyyppiset kalkkunat kasvaisivat 20-24 kg: n elopainoon kuuden kuukauden iässä. Tämä broilerirotu on melko suuri munantuotanto. Kalkkuna kestää 100 munaa vuodessa. Tämän rodun huono puoli on se, että kalkkuna harvoin lannoittaa naarasta suuren painon vuoksi. Siksi tämän rodun kasvatus tapahtuu inkubointiasemilla.

Aktiivinen seksuaalinen vaihe näissä kalkkunoissa alkaa kuudesta kuukaudesta, mutta koska he harvoin antavat jälkeläisiä kotona, tällä hetkellä heidät teurastetaan aikuisen lintu. Hyvän lihan saannin varmistamiseksi on tärkeää valita oikea ruokapohja ja tehdä taudin ehkäisy. Tarkastellaan kalkkunoiden ja aikuisten lintujen sopivinta ruokintakohtaa.

Kalkkunoiden ruokintapohja

On erittäin tärkeää ruokkia kalkkunoita rehun kanssa 1,5-2 kuukautta. Älä sekoita ohraa, maissia tai muita kiinteitä syöttöjä ja korvaa ne kokonaan rehuun sekoitetulla rehulla. Kalkkunat tarvitsevat kaikki tarvittavat ravintoaineet kasvun jatkamiseksi.

Kiinteät syöttöt sekoitetaan lihotussyöttöön kahden kuukauden ikäisten poikasten ikävuodesta. Sinappi, nokkoset, vihreät sipulit ja muut kasviperäiset rehut voidaan lisätä alkulisäykseen alkaen kalkkunoiden sisällöstä kolmantena päivänä.

Maissi antaa kalkkunan iholle kauniin keltaisen värin ja lihan – terveellisen punertava sävy. Vähitellen lihotusrehu voidaan saada kalkkunoiden ruokavaliosta. Sitten ne saavat vähemmän painoa, mikä on hyvä koko ruhojen toteuttamiseen. Jos neljäs ja kuudes kuukausi sisältävät kalkkunoita viljaa ja viheriöitä, heidän lihansa maistuu paremmin. Kun kalkkunat ovat edelleen painonneet tällaisella ruokinnalla, ne on siirrettävä vähitellen jyvinrehulle. Lisäksi aikuisen linnun ruokintaan viljasyöttö tarvitsee paljon enemmän kuin tehtaan ruokinta.

Kalkkunoiden sisältö

Jokainen aikuinen tarvitsee 2 m2 alueella. Joten kalkkunat kykenevät kävelemään linnun ympärillä ja suurin osa ravintoaineista jalostetaan lihaskudoksi. “Big-6” kalkkunoita pidetään suljetussa kotelossa rakennuksen sisällä, koska tämä rotu ei siedä edes pienimpiä luonnoksia. Kotelon korkea puoli ei salli kalkkunoiden lentämistä talon toiseen osaan ja minimoi riski virtsatautien kehittymisestä aikuisten lintuissa.

Tämän rodun miinus on pieni luonnollinen immuniteetti, joten on välttämätöntä ehkäistä erilaisia ​​sairauksia ja rokottaa Newcastlen taudista tulevia nuoria kalkkunoita.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 15 =