Kompostin valmistelu hampunsien itiöiden aiheuttamalle infektiolle

hampurilainen kasvaaKasvata sieniä sivustossasi on hyvin yksinkertainen. Kesällä asukkaat käyttävät myseeli-infektoituneita kantoja tai kasvattavat sieniä myseelillä täyttyneillä sellofaanipusseilla. Myseeli on sienen filamentti, joka kasvaa sporeista. Myöhemmin ne yhdistyvät ja muodostavat keskeisen sienen. Lisääntymistä varten sieni, joka sijaitsee yli 20 cm: n syvyydessä, muodostaa hedelmäkappaleet, joita ihmiset kuluttavat.

Elämänkierto keskeisen sienen ja pensaiden muodostumisesta kulkee kahden kuukauden ajan. Myseeli elää ja kasvaa noin kolme vuotta, sitten sieni kuolee. Tänä aikana myseeli 15 m2 voit kerätä jopa 300 kg herkkusieniä.

Miten kasvaa myseeliä

Sienien tulee kasvaa varjostuneessa paikassa, jossa maaperä on jatkuvasti märkä. Kannoilla tällaiset sienet eivät kasva. Vaikka tartutat lokiin niiden itiöillä, sienet voivat itää vain maan alla.

Jos haluat saada myceliumia ja kasvattaa suuria määriä sieniä sivustossasi, tarvitset sieniä ja erityistä kompostia infektioon. Tietoa tee sienen eduista – lue sivuillamme!

kompostointi

Kompostointia varten:

  • vehnä heinää;
  • lehmän lanta;
  • superfosfaatti;
  • kipsi tai alabasteri;
  • urea;
  • viistetty nurmikko ruoho;
  • liitu;
  • biopreparation “Shining 3”.

Olki ennen substraatin valmistamista herkkusieniä liota kylmässä vedessä päivässä ja jakaa neljään yhtä suureen osaan. Aseta öljyvaate tai kalvo maahan niin, että patogeeniset bakteerit ja muotti eivät pääse myseeliin.

Aseta ensimmäisen kerroksen olki öljypinnoille, lisää sitten nurmikko ruoho sekä ¼ osa ureaa ja superfosfaattia. Täytä kaikki lankaan, jotta se peittää oljet. Kaada lanta veteen, jossa olet imeytynyt vehnäsahan. Valmista siis kaikki neljä komposti kerrosta. Sekoita alusta neljän päivän välein.

Syötä kaikki komponentit luettelosta ohjeiden mukaan. Lisätään 15 kg: aan substraattia 200 g ureaa ja superfosfaattia. Kompostoinnin neljälle sekoitukselle on lisättävä liitu ja kipsi 150 g: n kussakin aineessa. Jotta nämä komponentit polttaisivat kokonaan auringossa, sekoita substraatti joka neljäs päivä. Biopreparation “Shine 3” lisätään ensimmäisen sekoituksen jälkeen 200 g / 15 kg substraattia.

Alusta on valmis tartuttamaan itiöitä 40 päivän kuluttua. Koko tämän ajan pitäisi olla aurinkoisella paikalla, niin että kipsi ja liitu palavat. Herkkusieniöitä on kerättävä kypsästä sienestä sekoitettuna keitetyn veden kanssa ja tartunnan alustaan.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =