Miksi ostaa anthurium-elinsiirto ja miten se tehdään

hankitun anthuriumin transplantaatioKukkien viljelijöiden mielipiteet juuri ostettujen kukkien transplantaatiosta, mukaan lukien anturium, eroavat toisistaan. Jotkut uskovat, että tätä ei pidä tehdä ennen kuin kasvi tottuu uuteen tilanteeseen ja sopeutumiseen, toiset taas vaativat maaperän välittömän korvaamisen.

Päätöksenteko joka tapauksessa jää anthuriumin emännälle, mutta käytännössä on havaittu, että ei-siirretty kukka, erityisesti aikuinen ja suuri, alkaa usein kadota. Lehdissä esiintyy paikkoja, vähitellen vaipuvat paitsi lehdet, mutta kukat itse.

Miksi anthurium katoaa ostoksen jälkeen?

Kukkien kuihtumisen syyt voivat olla useita, useammin se on:

 1. Kasvatettu juurisysteemi. Yleensä anthurium kasvaa pienissä kattiloissa. Aikuisväri hankintahetkellä on hyvin kehittynyt juurihakemisto. Tätä kukkia on vaikea poistaa potista vahingoittamatta juuria, ja usein kapasiteetti on rikki. Kasvin takavarikoimisen myötä voidaan havaita, että sen juuret ovat astioiden muotoisia, joissa anturium kasvoi – ne ovat tiiviisti toisiinsa sidottuja ja maapallo on käytännöllisesti katsoen näkymätön. Tästä johtuen veden ja ilman läpäisevyyttä rikkoo, vesi on pysyvän tiheässä juurikanvossa, mikä johtaa sen hajoamiseen.
 2. Ravinteiden puute. Kukkakaupoissa kasveja ruokitaan voimakkaasti, jotta ne eivät menettäisi koristeellisia ulkonäköjään ja kukkivat niin kauan kuin mahdollista. On selvää, että maaperän ostamisen jälkeen on köyhdytetty ja kukka, tottunut “lihottamaan” lannoitteiden ylityksestä, alkaa vaipua.

Näiden syiden perusteella on toivottavaa siirtää kukka edelleen hankinnan jälkeen uuteen, ravitsevaan substraattiin.

Anturiansiirron ominaisuudet

Jotta kukka voisi siirtää siirron onnistuneesti, on välttämätöntä:

 • on hyvä vettä kukka;
 • ota se ulos potista;
 • poista vahingoittuneet (mätä) juuret;
 • jos juuret ovat huonosti vaurioituneita, on parempi muuttaa maaperää kokonaan, ja vanha on puristettava varovasti juuresta kynällä tai tikulla;
 • jos kaikki juuret ovat terveitä, on vaalea vaaleanpunainen väri, vanha maa voidaan jättää vahingoittamatta niitä uudelleen;
 • asetetaan uuden potin pohjalle, 4-5 cm suurempi kuin edellinen, laajennettu savi ja hiili;
 • kaada hieman tuoretta substraattia viemäriin;
 • perustaa kukka;
 • kaada jäljellä oleva maaperä niin, että se täyttää potin ja kaikki halkeamat, mutta ei tiivistä sitä voimakkaasti.

Jos anthuriumin juurisysteemi on voimakkaasti mätä, koko maa on poistettava, huono juuret leikataan pois, sprinklataan aktiivihiilellä ja annetaan kuivua hieman.

Istutuksen jälkeen anthurium on kasteltava, ohjaamalla vesivirta pitkin potin reunaa. Ylimääräinen vesi pannussa kaada. Kasteluun kannattaa käyttää seisovaa vettä, johon voi joskus lisätä hieman sitruunahappoa.

Video anthurium -siirroista ostoksen jälkeen

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 25