Mød de mest populære typer af camellia

Camellia af forskellige slagsCamellia er en unik plante, dekorative og blomstrende på samme tid. Tomme blade med en stiv struktur, malet i en rig grøn farve, og i sig selv er ganske smukke. Og når der på deres baggrund afsløres mange blomsterstande af forskellige former og farver, bliver camellia blomkollektionens primære ornament.

Det er bemærkelsesværdigt, at det blomstrer kun om vinteren, og om sommeren begynder pålægningen af ​​nye blomsterknopper.

Til dato har opdrættere produceret mange sorter af camellia. Der er blandt dem både enkle og dobbelte sorter, og endda blomster med en farverig farve af blomsterne.

Oftest i hjemmet kan du finde sådanne typer af planter:

  • Camellia japansk;
  • Camellia bjerg.

Japanske camellia

I naturen vokser denne camellia i form af en busk eller et lille træ (10 m i højden). Kultiveret dets sorter er sjældent over en meter og er meget brugt til dyrkning som en børnehave, som er taget ud til haven om sommeren. I drivhusforholdene kan sorten endda bære frugt.

Bladene af den japanske camellia er ikke mere end 10 cm lange, malede i en mørkegrøn farve. Bladets kanter har små serrationer, og hun er i form af en oval. Blomstringen sker i slutningen af ​​november og varer indtil begyndelsen af ​​maj.

Blomstrer i de fleste repræsentanter for denne art er små, op til 4 cm i diameter, men der er have sorter med blomster op til 12 cm i diameter. De er arrangeret i små grupper og enkeltvis. Afhængig af den særlige sort kan blomstenes farve enten være monofonisk eller flettet. Der er også enkle og dobbelte typer.

Meget flot udseende sådanne sorter af japanske camellia:

  • “Adolphe audusson” med halv-dobbelte røde blomster, i midten af ​​hvilke gule stamceller er synlige;
  • “Buttermint” med hvide kronblade;
  • “Lavinia maggi” med modley blomsterblomst, som har en lys rød striber på en hvid baggrund.

Mountain Camellia

Ofte kan sorten findes i haverne, men der er også rumtyper bjergkamellier, der med succes vokser i lokalerne, forudsat at de er forsynet med en kølig temperatur. Planten er en busk, i haven når 5 m højde, i kamrelet er samme størrelse camellia normalt mere kompakt og let justerbar ved trimning.

Bjergkamelellien adskiller sig fra andre arter, idet bladene og blomsterne er mindre end en størrelsesorden. Derudover er den midterste vene på bladet fra undersiden lidt pubescent.

Busken blomstrer i det sene efterår og blomstrer i gennemsnit 3 måneder. Blomstrer er oftest ensomme, men kan arrangeres og flere stykker sammen. Farven er overvejende hvid og forskellige nuancer af lyserød.

Nogle af de smukkeste arter af bjergkameraeller kan overvejes:

  • Hvid dobbelt med terry hvide blomster;
  • “Enishi” med halv-dobbelt blidt lyserøde blomster.

Video udvælgelse af Camellia sorter

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 8