Отглеждане на кълнове от босилек

босилкови кълновеБазил е много полезно растение. Употребата му в подготовката на много ястия, като подправка, пресни салати и сосове, ароматизирано масло с него. Отглеждане на босилек в градината парцел от семена е много трудно, така че повечето градинари първо се подготвят за засаждане на посадъчен материал. Билки от храстите, отгледани от разсад, могат да се режат след две седмици на аеродрум в тенджерата или открито място.

Не се страхувайте да събирате босилек рано. Колкото повече щипка на младите филизи и по-чести резитба, толкова по-силен растителни храстите и бързо дава нов тласък.

За да се отглеждат качествени посадъчен материал, трябва да направите подложка за семена и правилно да разраснете босилека.

Подготовка на кораба и отглеждане на разсад

Както е необходимо контейнер за разсад босилек да се използва ясен пластмасов контейнер, семената ще получат повече слънчева светлина. В долната част на контейнера поставете хартиена кърпа, сгъната наполовина. Той се накисва по-малко от тоалетна хартия и позволява след равномерно разпределяне да разпределя семената покрай контейнера. Хартиени кърпи за ръце, намокрена с добре от спрей със слаб разтвор на наркотици “Appin”. За да го направите в 500 мл топла вода, трябва да добавите три капки стимулатор за растежа. След босилек семена се излива върху хартиена кърпа и се разпространява по цялата площ на контейнера, така че между тях на разстояние е 1,5 см. Пластмасови контейнери, покрити с непрозрачен пластмасова торба.

За покриване на контейнера се използват капаци за обувки. Те са добре закрепени към контейнера, и не пропускайте слънчевата светлина, и благодарение на еластична лента зашит за обувки няма да е необходимо да се ангажират по избор.

Покрит контейнер със семена за три дни поставени на тъмно топло място, например, на шкафа. След три или пет дни семената ще бъдат пробити. След това те трябва да бъдат извадени от шкафа и да извадят непрозрачната пластмасова торбичка. Семената трябва да бъдат леко поръсени със суха плодородна почва. След два-три дни босилекът ще даде първите издънки. Разсад отново трябва да заспи с суха почва. Напояването се получава, преди кълновете да изглеждат от почвата. Благодарение на тази кълняемост елиминирате разпадането на младите корени с прекомерно поливане и също така не позволявайте на растенията да растат на слънце и да получават качествени посадъчен материал. Базил трябва да е на слънчево място, например на южния прозорец.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 9