Pieni lampi kalojen kasvattamiseen

kalaa lampulla maassaMonet kesän asukkaat unelmoivat rakentaa lampi omaan juoniinsa. Makean veden kalat, kuten karppi ja ristiinnaiset karppi, sopivat melkein mihin tahansa tilaan.

Jos aiot saada tämä vaatimaton kala, sinun ei tarvitse asentaa aeratoria ja vesisuodattimia lampiin. Tasaa lammikon ekosysteemi ja sitten karppi lisääntyy hyvin siinä.

Kaivon valmistelu

Lammen ojaa ei voi kaivata missään paikassa. On olemassa ehtoja, joita et voi vaikuttaa.

Ennen säiliön asentamista ota yhteys asiantuntijoihin: selvitä pohjaveden syvyys, maaperän kerrostuminen ja muut sivustosi parametrit. Suunnittele säiliön rakentaminen suositusten pohjalta.

Kaivannon muoto tulisi tehdä oikein: pyöreä tai suorakulmainen. Kuvasuhde on 1: 2 tai 1: 3. Tämän lomakkeen lammikoita on helpompi puhdistaa roskista ja putoilta. Muista vahvistaa tulevaisuuden lammen rannat niin, että vesi ei pese niitä. Muussa tapauksessa lampi murtuu kolmen tai neljän vuoden kuluttua.

On toivottavaa kaivata talvikaivoja kaloille, joiden leveys on vähintään 1,5 m. Niiden syvyys lasketaan riippuen lammen alueesta ja yksilöiden lukumäärästä.

Kalaa kalastamaan lampiin

Suorita kalaa lampaan välittömästi kuopan täyttämisen jälkeen vedellä ei ole sen arvoista. Säiliöön tulee muodostaa ekosysteemi. Odota kunnes liete muodostetaan pohjasta. Tämä tapahtuu koko vuoden ajan. On välttämätöntä kalojen miellyttävä talvehtiminen. On myös tarpeen istuttaa kasveja lampiin, joka toimii kalan ruokana.

Jos haluat aloittaa kalan tänä vuonna, hanki vuosittain eläimet. He ovat keränneet rasvakerrosta ja voivat selviytyä syöttövajeesta. Kaksi kuukautta sen jälkeen, kun lampi on täynnä vettä, lampailla muodostuu huonompia kasveja, ja sitten näkyvät suuret levät.

Älä aja runsaasti kaloja pieneen lampiin. Bakteereilla ei ole aikaa käsitellä suurta määrää eläimiä, joten vesi likaantuu. Kalojen koskemattomuus vähenee. Suuri määrä ihmisiä kuolee.

Hapen puute syksyllä ja talvella

Kalat voidaan tappaa lampun puutteesta johtuen. Sen puute ilmenee syksyllä, kun rannalla kasvavat puut lehdet putoavat lampiin. Rypistyä lehtiä tarvitset paljon happea. Tämän vuoksi kala tukehtuu, se ui lähemmäksi pintaan.

Hapenpuute aiheuttaa useita oireita:

  • Kala ui piireissä lähellä säiliön pintaa;
  • se muuttuu hyvin hitaaksi, yksittäiset ihmiset voivat saada kiinni paljain käsin;
  • silmät ovat pullistuneet kaloihin.

Syksyn hapen puutteen korvaamiseksi poista lehdet lampista.

Talvella lampi jäätyy, eikä happea pääse tunkeutumaan veteen. Jotta voitaisiin selviytyä sen puutteesta, tee reikiä lampi.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 + = 49