Приготвяне на смесен фураж за едър рогат добитък

захранващи кравиЗа да се увеличи и увеличи добивът на мляко на добитък, трябва да се даде балансирано мляко на млечните крави. Храната за едър рогат добитък, за разлика от фуража за птици, се състои от малко количество зърнени култури. Основата за зърнената смес е ечемикът. Също така можете да използвате земята царевица. В комбинирания фураж добавете компоненти като:

  • слънчогледово брашно или брашно;
  • пшенични трици;
  • “Трикалциев фосфат”.

Лекарството “Трикалциев фосфат” насърчава нормалното развитие на скелета при едрия рогат добитък. Сместа от зърнени култури трябва да бъде смляна в машина за смилане на зърно, като се използва метална мрежа с размери 3 х 3 мм. Тази част от фуража е удобна за консумация от говеда.

Пропорция на храната за възрастни

За възрастни в комбинирани фуражи е необходимо да добавите повече ечемик и пшеница в съотношение един към един. Увеличеният дял на зърното благоприятства развитието на органите на коремната кухина на едрия рогат добитък. Намаляването на дела на слънчогледовото брашно ще увеличи добива на млякото на кравата, но ще намали количеството мускулна маса. Делът на препарата “Trikaltsiyfosfat” за възрастни е 0,6% от общото количество фуражи. При 20 kg смес от зърна е необходимо да добавите 120 g от препарата.

Процент на фуража за телета

За телетата се добавя повече ечемик към комбинирания фураж. Ечемикът е добре погълнат, така че помага да се простира стомаха на телето. Телета с удължен стомах перфектно смила всяка храна. Ако стомаха на животното не се простира, тогава телето може да яде само трева и сено.

Някои животни могат да откажат да ядат пшенични трици и ечемичени стъбла. В този случай те трябва да бъдат добре смилани и добавени към фуража под формата на трохи.

В смесените фуражи за телета добавете увеличено количество слънчогледово брашно за бърз набор от мускулна маса. За превръщането на телетата на възрастни пропорции на смесени фуражи е възможно от полугодишна възраст. Делът на препарата “Трикалциев фосфат” е 0,3% от общия обем на смесения фураж.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 88