Пролетно подрязване на цариградско грозде

подрязване на цариградско грозде през пролеттаФизиците са роднина на касис. Както касис не придирчиви за състава на почвата, така цариградско грозде расте добре дори на тежка глинеста почва. Много градинари са забелязали, че растението започва да дава плодове най-малко 4-5 години, както и неговите плодове се свиват. Ето защо, храстите се копае и да се замени с нова, тъй като се смята, че цикълът на плодните цариградско грозде свършва.

В действителност, цариградско грозде може да даде плод в изобилие, а след достигане на възраст от пет, но тя се нуждае всяка година, по време на първите пет години, за да се получи пролетта на културите.

Подходящо подрязване на цариградско грозде

На годишната храстите първо премахнете всички на младите филизи, болните и мъртви клони. кореновата система на младия цариградско грозде не може да осигури достатъчно хранителни вещества голям брой коренови издънки, така че първите две години трябва да се оставят само един скелетните клони. Когато кореновата система стане по-силна, царицата ще започне да носи плод. След първата година от отпуск плодните не е една, а няколко скелетните клони (не повече от 5). Така че цариградско грозде се отрязват до четиригодишна възраст. Тогава всичките издънки повече от две години, но три от най-стабилните скелетните клони се изрязват, оставяйки само една или две години клон.

В петата година на растеж цариградско грозде се забавя, а след това направи само козметични подстригване, т.е. съкрати клоните и нарязани болни или podmorzshie издънки. Но на всеки четири години все още трябва да премахвате старите леторасти.

По-стари сортове къпини са много уязвими към гъбични заболявания, така че твърде дълги клонове съкратят или по-добре поставени под тях подпори за това под тежестта на плодовете клони падат на земята, а след това вероятността от заразяване намалява.

Цариградско грозде обича слънцето, така че средата на храста изтъни за слънчева светлина достъп до всички клонове. Друго предимство на изтъняване и резитба цариградско грозде е фактът, че останалите издънки получава повече хранителни вещества, както и плодове, като следствие, да станат по-големи.

Можете да режете цариградско грозде през есента, но тогава няма да видите замразени клони. През пролетта, когато пъпките започват да се набъбват, резитбата е по-удобна. След това веднага забележими клони с малък брой широколистни пъпки – това значително опростява процеса на подрязване.

Ежегодното подрязване на цариградско грозде ще удължи плодородието и ще увеличи добива.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 41