Tanmuj vagy pácolt retek koreai

pácolt retekA keleti konyha rajongói értékelni fogják ezt a szokatlan ételeket, mint tanmuji. Ezt a titokzatos szót Koreában hívják eredeti pörkölt retek. Íze közvetlenül az íze, mivel mind a savas, mind a keserű és édes jegyeket ötvözi. Ha valaki úgy gondolja, hogy lehetetlen kombinálni a három ízérzést, azonnal el kell kezdeni a tanmuji készítését, különösen, mivel egyáltalán nem nehéz megtenni. Annak ellenére, hogy a sós étel hazája nem a távoli keleti országok, a hozzávalók megtalálhatók még saját kertjükön és a szokásos fűszerek között, amelyek minden szerető konyhájában megtalálhatók.

Milyen termékekre lesz szükség?

A tanmuját fehér retek daikonból készítik – lédús, ropogós és édes hús.

Ha hirtelen a daikon nem volt kézben, helyettesítheti egy zöld retek. Ez kissé megváltoztatja a falat megjelenését, de nem befolyásolja az ízét, bár a zöld retek rostosabb és keményebb.

A gyökér sütéséhez elő kell készíteni:

  • 350 ml ecet;
  • azonos mennyiségű hideg víz;
  • 3 laurushki;
  • 0,2 kg granulált cukor;
  • só (1 evőkanál);
  • fekete bors (20 db);
  • kurkuma (1 tk).

Főzés

A Daikon-t meg kell mosni, eltávolítani a tippeket és hámozni. Attól függően, hogy milyen ételeket, amelyekben a retek marinázásra kerül (és szolgált), meg kell mérni a megfelelő hosszúságot és levágni a felesleget. A mért darabot hosszú tömbök mentén kell vágni, de nem nagyon vastag (1 cm vastagság elegendő), és szereljük be egy elkészített hosszú tartályba. Vágja le a maradékot vékony szeletekre, félig elosztva. Hasonlóképpen, a zöld retek is levágásra kerül.

A pácéhoz öntsön vizet és ecetet a serpenyőbe, adjunk hozzá cukrot, sót és fűszereket. Keverjük és forraljuk fel. Meleg marinadával öntsük a retek szeleteket, hogy teljesen lefedjék a folyadékot. Szeletek, és tegye a maradék sós vizet közvetlenül a serpenyőbe.

Amikor a marinád hűlött (négy óra alatt), távolítsa el a tanmuji-t a hűtőszekrényben. Ott az edény készen áll és az éjszaka végül megígérik. A hűtőszekrényben a snack 10 napig a fedél alatt tárolható, és másnap is használhatja.

Videó a sütés tanmuji

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5