Торта-лека закуска под формата на суши

Сладката тортаПросто не изненадвайте домакинята на своите гости: необичайни торти, отвъдморски ястия или тайнствени салати. Но оригиналната закуска, направена на принципа на торта, прилича на японски суши. Приятната комбинация от червени, зелени и бели нюанси също учудва. За да приготвите тези деликатеси, ще ви е необходимо много малко време и продукти.

Необичайно печене

В рецептата използвайте бисквитно тесто. Можете да го нарисувате в зелено с магданоз или спанак. Макароните се произвеждат по следния начин:

  • Почистете зеленчуците с нож (за предпочитане само листа, без клони);
  • прекъснете го в миксер;
  • добавете отделни жълтъци (4 бр.);
  • заквасена сметана (70 g) с каквато и да е масленост;
  • енергично се размърда.

Пресейте 120 грама брашно и изсипете 5 грама прах за печене. След това разклатете до стабилното състояние на 4-белтъка. В началото на процеса добавете сол, а малко по-късно – захар. Сега трябва да комбинирате брашното и зелената паста. Към получената смес се прибавя протеинова маса на порции (2-3 лъжици). Трябва да бъде внимателно подправен. Движенията трябва да са отгоре надолу.

Магданозът има специфичен вкус. Ето защо, тези, които не го толерират, могат да използват листа от спанак. Растението дава богат нюанс и не влияе на вкуса на ястието.

Печете тестото за закуски, препоръчвано при температура от 180 ° С. След 15-20 минути ще бъде готов. За да направите това, използвайте тиган с размер 25х30 см или 30х40 см. Дъното на матрицата е задължително покрито с пергаментна хартия.

Голям финал

От фурната се изваждат пикантни торти. Използвайте мач, за да проверите готовността, не трябва да бъде лепкава. Когато се охлади малко, тя се изважда от тавата за печене и хартията се отстранява. Следващият етап е нарязването. Създайте равен ръб и разделете платното на две равни части. Сега е време за готвене, както и декорации:

  • 300 гр сирене извара;
  • нарязани на много зеленина, смесват се;
  • Солена сьомга, нарязана на дълги рейки.

Сирене паста грес само една част от бисквити пай. На върха й сложи втора и леко натиснат. С помощта на специален инструмент разделете “тортата” на порции. Всяка от тях е украсена с парчета риба. Можете да поставите обемна роза, пръстен, диамант или звездичка.

За да сте сигурни, че парчетата са равномерни, зъбците са залепени върху режещите линии. Използва се като дъска за рязане дъска.

Когато на масата се появи вкусен аперитив, гостите ще бъдат зашеметени за известно време. Фенове на японска кухня веднага ще оценят творбите на домакинята. Останалите ще чакат с деликатес, но тогава няма да могат да се откъснат от него. Децата ще харесат необичайния зелен цвят на тортата, но вкусът ще ги изненада още повече.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =