Vi dyrker huse af varierede Aglaonem: plantning egenskaber

varieret aglaonemaAglaonema er repræsentant for Aroids familie. Denne plante er ornamental-løvfældende og har meget smukke store blade, som det er meget brugt til dyrkning i kontorer og private huse. Under naturlige forhold har Aglaonem blade en monofonisk farve – de er farvede grønne. Derhjemme er der flere varierede sorter med et mønster på bladene.

Aglonema reproducerer meget godt efter lag. Over tid, omkring den voksne buske, er babyer dannet. Når de vokser op og danner deres eget rodsystem, adskilles de fra moderplanten og transplanteres i en separat gryde, hvorved der opnås en ny busk.

Hvilken pot har brug for af Aglauname?

Til plantning af aglaonemi er det bedre at bruge lavvandede skåle, fordi rødderne ikke vokser langt ind i den.

Hvis en sådan blomsterpotte ikke er til stede, kan man tage en almindelig gryde, men det er nødvendigt at hælde et godt dræningslag i det og fylde mindst 1/3 af beholderens højde.

Dette vil reducere mængden af ​​blomsterpoten betydeligt: ​​Der vil ikke være overskydende jord i puljen, og vandet passerer godt gennem dræningen, hvilket eliminerer risikoen for forfald af rødderne. Derudover bør en lille krukke bruges til en ung plante. I en rummelig gryde af Aglaonema kan man ikke mestre hele jorden, vil vokse dårligt og kan skade.

Hvilken slags jord kan en blomst lide?

Aglaonema elsker en lys og nærende bladjord, i hård jord er det svært for hende at danne babyer. To typer jord kan bruges til at dyrke blomsten:

  1. Blanding af butiksunderlag: til prydplanter og orkidéer. Den første jordblanding er for løs og har en kageregenskab, som ikke er særlig god for Aglaonema. Men hvis du fortynder det med samme mængde substrat for orkideerne, får du den optimale variant af jorden til aroiderne.
  2. For de blomsterhandlere, der foretrækker at forberede jordblandingen selv, er det nødvendigt at forberede og blande i lige dele humus og bladjord, tilsæt ca. en tredjedel af flodsanden, samt et lille trækul og bark.

Hvordan plantes?

Hvis en ung plante har formået at vokse lange rødder, bør de ikke afskæres, men det er bedre at lægge det forsigtigt og sprede det i en gryde, der sprinkler det med jorden. Sommetider skal Aglaonema være placeret i kanten af ​​potten, så der er plads til at lægge rødderne på, men der er intet galt med det.

Ved plantning af Aglaonema skal det huskes, at dets rødder er meget skrøbelige, så det er ikke nødvendigt at komprimere jorden rundt om busken for meget for ikke at bryde dem.

Hvor meget lys har en blomst brug?

Som alle aroider tolererer Aglaonema ikke direkte sollys, selvom det er denne plante blandt resten af ​​familien, der har brug for en lysere belysning. Dette skyldes det faktum, at plantens bladblad har et lysere mønster, og alle blomstrende sorter er kendt for at kræve lys mere end blomster med rentgrønne blade.

Hvad du behøver at vide om at vokse Aglaonema – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2