A fajták és az abutilon fajtái fényképes leírása

Dísznövény abutilonA vékony, hosszú lábakon lógó abutilon lámpái sokáig vonzottak az emberek figyelmét. A történelem szerelmes a kultúra az európaiak kezdődött a XVIII században, és a neve ennek a nemzetség örökzöld cserjék, törpe cserjék és lágyszárú növények kaptak az arab neve, a legenda szerint származik Avicenna.

Ma a botanikusok körülbelül kétszáz féle abutilonról tudnak. Népszerűen kínai lámpának, indiai malacnak vagy gyapjas juharnak nevezik, az abutilon gyakran Kínából vagy Indiából származik. Azonban tartozó növények számos faj látható nem csak itt, hanem más trópusi területeken a világon, mint az észak-afrikai, Óceánia, Ausztrália, és még partján Amerikában.

Otthoni és díszkertészeti növényeknél tízféle élénk virágzó növények használatosak. Ugyanakkor a virágtermesztők gyűjteményei aktívan feltöltődnek a szokatlan vonzó fajtájú és hibrid növények miatt. Az abutilon fotója és a természetben előforduló és termesztett fajok és fajták leírása egyértelműen tükrözi a növények sokszínűségét és változatosságát.

Abutilone Theophrasti (A. Theophrasti)

Abutilone Theophrasti (A. Theophrasti)Az oroszok és más európai és ázsiai országok rezidensei, az Abutilon teofit fotójában, más néven ismertek – egy felvonó. Külsőleg egy nem vonzó és teljesen nem díszítő növényt használtak először a zsineg, a zsákvászon és a rost gyártásához használt tartós szál előállításához a műszaki igényekhez.

Kínai értékes mezőgazdasági üzemként még mindig nőtt egy kis, zöld szív alakú lombozattal és sárga virágokkal rendelkező lágyszárú kultúra. Szálak előállításához a szárakat a lenhez hasonlóan összegyűjtik, szárítják és feldolgozzák.

Ampel típusú abutilonHa csak egy abutilone gazdasági jelentőséggel bír, akkor a lombozat és a virágok eleganciáját vonzó dekoratív fajok sokkal nagyobbak. Kompakt lágyszárú és félcserje formája, beleértve ampelnye selyemmályva faj, mint a fotó, alkalmasak növekvő cserépben vagy télikertek egy üvegházban. Ugyanakkor ezeknek az abutilonoknak a fő értéke azok a virágok, amelyek nagyok, gyakran harang alakúak vagy széles körben nyitottak.

Abutilon Chitendeni (A. Chitendenii)

Abutilon Chitendeni (A. Chitendenii)Az előző fajhoz hasonlóan ez a növény, a kanári fa, sárga virágokkal rendelkezik. Igaz, a koronálisok mérete, ebben az esetben, 6-7 cm-t ér el, és formában hasonlítanak a hibiszkusz virágaihoz. A Corolla öt fényes textúrájú szirmot ötvözi vöröses vagy narancs színű foltokkal az alapon. A növény lombja kerek szív alakú, a hátoldalon enyhén bolyhos és durva arccal.

A fényképen látható, az abutilone a gyönyörű, legfeljebb 3 méter magas fát egy jól alakított és tágas vázában termesztett edényben. A kultúra sok fényt és jó vízelvezetést igényel. A nyári napokon a növény alkalmas arra, hogy a levegőbe jusson, ahol az abutilon virágzása szükségképpen vonzza a méz rovarok figyelmét.

Abutilon megapotamsky (A. megapotamicum)

Abutilon megapotamsky (A. megapotamicum)A növények virágai szokatlan alak az emberek megérdemelte a név “kínai lámpa”. Valójában a kibővített karaminta vagy piros korona alapja egy fényes rizspapírból készült hagyományos lámpához hasonlít. A szirmok lehetnek sárga, narancs vagy lila. A Megapotamus abutilone virágzása meghosszabbodik, otthon szinte egész évben fordulhat elő.

Abutilone e dekoratív formája elegáns félcserépet képez, vagy ampullás kultúrával nő, szilárd alapot vagy támogatást igényel.

A Megabotamian Abutilone változatos formájaAz otthoni és kerti virágkertészet érdekes változatos formája a Megapotamum abutilone hosszúkás sötét színű hajtásokkal. A szár tetején sárguló lámpák lógnak. De a forma sajátossága nem bennük van, hanem egy hegyes, szinte lándzsa alakú foltos sárga-zöld lombozatban.

Narancs Megapotamy Orange Hot LavaA megapotamiai fajta narancssárga Hot Lava abysilonja narancssárga narancsvirág, lila színárnyalatú, terjedelmes légi hibával. A levelek, a kocsányok és a hajtások levelei sötétek, majdnem lilaak. Fehér lombozat, zöld, hegyes hegyével és sötétebb erekkel. A virágok két csomópontból álló harangnak tűnnek. A felső szirmokat a sötét erek jelenléte különbözteti meg, az alsóbbek sötétebbek.

Abutilon sellowianum

Abutilon sellowianumAz Abutilon Cello vagy a sellowianum meglehetősen nagy, két méter magas bokros, erõs hajtásokkal és világos, néha változatos lombokkal. A lemez alakja három pengével van bevágva. A virágok a megabotámiai abutilonhoz képest inkább egy kúp vagy egy hagyományos harang. A corolla rózsaszín-narancs színű. A corolla átmérője kb. 4 cm, a vöröses-rózsaszín erek jól láthatóak a szirmok felületén.

Abutilone foltos (A. striatum vagy pictum)

Abutilone foltos (A. striatum vagy pictum) fajták Marlon FontouraAmint a Marlon Fontoura foltos fajtájának abutilone-jában látható, a koronálisok ebben az esetben harang alakúak. A csésze kicsi, szorosan szomszédos a homorú figurált szirmokkal. A vad formák narancssárga, lazac vagy rózsaszín vörös virágok. A levelek sötétek, egyenletesen zöldek.

Thompsonii abutilone.Azonban ma már látványos fajták öt-toed levelek márvány színe. Erre példa a jávorszerű, Abutilon típusú Thompsonii. Lángok, levelek levelei és bimbói világosak. A virágok dísznövénye narancssárga, rózsaszín, és a levelezőlapokon több árnyalat zöld. Az erek közelében lévő területek sötétebbek, a hangerő intenzitása csökken a szélek felé. Továbbá, az abutilon, sárgás vagy fehéres, foltok, amelyek kaotikus elrendezéssel jól láthatóak.

Különböző Abutilon észrevette a NabobotVáltozatosság Abutilona észrevette Nabob szereti a virágtermesztő virágot szokatlan egyfajta vastag vörös árnyalat. A lemezlapok nagyok, egyszólamúak. A növény magassága 60-100 cm lehet, a virágzás bőséges és hosszú.

Variety Royal ilima sárgás-narancs virágokat fed leNem sok fajta Abutilone, amely képes amatőr beltéri növények ajándékozására buzgó, kettős virágú virágokkal. A Royal ilima fajta 5-6 cm átmérőjű sárga-narancssárga virágokat tár fel, a külső szirmok pedig hosszabbak. A corolla középpontja rövidített krimpelt szirmokból áll, észrevehető vörösvértestekkel.

Abitilone grapefruit (A. vitifolium)

Abitilone grapefruit (A. vitifolium)A szőlőfajtákból nyert Suntense hibrid változata divatkultúrát követelt. Növények Az ilyen kellően hideg ellenállás és cserjék magas és 180 cm. Virágzás kialakulásának nagy tömegű csésze alakú lila virágok, kékes, rózsaszín vagy fehér elszíneződés. A növény lombos. A levelek kemények, szürkületesek, zöldek vagy észrevehető ezüstös árnyalattal rendelkeznek.

A fazekas kultúrában kedveli a napsütéses, nyugodt helyeket, a tápláló talajt és a mérsékelt öntözést. A növekedés korlátozására, otthon, az abutilone kis tálakba ültetve.

Fehér varázsa AbutiloneA fehér Charm abutilone fotója egy elképzelést ad e faj lombozatairól, amely igazán emlékeztet a kulturális szőlő leveleire. A fajta érdekes a ritka fehér mélységben és a corolla méretében. A szélesen nyitott virág átmérője 7-9 cm.

Abu-tilon Darwin (A. darwinii)

Abu-tilon Darwin (A. darwinii)Tekintse meg a natív Brazília először írta le Joseph Dalton Hooker 1871 egyik legrégibb fajták kulturális selyemmályva képező tartós cserje és másfél-két méter.

A növény egyszerű petiolate levelei három vagy öt ujjú alakúak, kemény szőrrel borított sűrű laplemez. Az abutilon virágai, mint a fotón, egyszemélyes, nagy méretűek, rózsaszínű és narancssárga színűek. A fajok könnyedén tolerálják a fagyokat -12 ° C-ig, könnyű talajt és bőséges világítást szeretnek.

Abutilone hibrid (A. hybridum)

Abutilone hibrid (A. hybridum)A kertekben és az abutilonok ablakpárkányában a legtöbb nem található a természetben. Ezek számos hibridek, gyakran ismeretlen eredetűek, amelyek ma az Abutilon hybridum néven egyesülnek. A származás bizonytalansága miatt ez az oktatás nem tekinthető fajnak, hanem kiterjedt fajtacsoportnak.

A hibrid abutilonok kompakt, nagymértékben elágazó növények egy és fél méter magasak. A gyönyörű kultúra levelei szív alakúak vagy ováznak, ritkábban három- vagy ötujjasak, a szélén csiszolódnak. Mindkét oldalán laplemezeket rövid kemény fóliával borítanak, színük pedig világos, vagy sárgás színű lehet.

A hibrid abutilone csengő alakú, szinuszos vagy párban vonzza a figyelmet a virágokban. A legfeljebb 5 cm átmérõjû korollákat vékony lógó pedunkon tartják. A szirmok különféle árnyalatokat csodálnak a sűrű bordóból a fehérbe.

A hibrid eredetű abutilonok közül mind a cserjék, mind a félhüvelyek vannak, amelyek otthon kényelmes metszést és formázást igényelnek.

Hybrid Abutilone Bella Select MixA rendelkezésére álló kertészek egy csomó érdekes fajták és hibridek, beleértve a legnépszerűbb sorozat hibrid selyemmályva Bella Select Mix álló növények virágok halvány rózsaszín, rózsaszín, korall, fehér és halványsárga.

A képen Bella fényes korallszínű színei láthatók a corolla könnyebb közepén és a szirmok gazdag rózsaszín szélein. Az ilyen növény lombjai egyenletesek, zöldek, három- vagy ötlábúak.

Abutilone Bella YellowNem kevésbé érdekes a Bella Yellow abutilone, sötét hajtások és sárga virágok, amelyek biztosan nem maradnak észrevétlenek.

A belföldi tenyésztők a Juliette Abutilone szobanövények amatőrjeit 55-60 cm magas és nagy, különböző árnyalatú, egyszerű virágok kínálják. A növény egyszerű, és könnyen elviseli az otthoni őrzés minden sajátosságát. Hasonló tulajdonságok is egy másik fajta – Abitilon Organza fehér, arany, rózsaszín és telített karmai árnyalatú virágokkal.

Fehér király AbutiloneKészítsen egyedi virágmintákból álló összetételt, ha az abutilon magját a keverékben vásárolja. Ebben az esetben az azonos fajtájú növények egységes karbantartási és gondozási megközelítést igényelnek, és a pot fölött egy csillogó harangvirág virágos, többrétegű kupakja jelenik meg.

Az egyik leghíresebb hibrid abutil volt a fehér király fajta, amely kompakt cserjék nem több, mint 40 cm magas. Lombozat növények, bársonyos, sötét-zöld vagy kék-szürke, a virágok harang alakú, minden fehér, sárga bibe és porzó olyan fényes.

Pink Swirls hibrid abitylon gyengén rózsaszínű korollákkalRajongók a dupla virágok kell figyelni, hogy Pink kavarog hibrid fajták Abutilon finoman rózsaszín párta és világos lombozat lapát.

Souvenir de BonnÉrdekes, hogy az abutilonok között dekoratív és lombhullató fajták vannak. Virágzás látható fotó selyemmályva különböző Souvenir de Bonn, szemben az előző növények nevezhető hétköznapi, de nem hagy nyilván magára a figyelmet. A cserje körülbelül fél méter vastag, és ötágú hegyes levelekkel borított. A levéllemez sötétzöld, dappled vénákkal és élénk fehér szegélyekkel a szélén.

Kirándulás Abutilons óvoda részére – videó

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 91