Дрожди като тор за растенията: как да кандидатствате

Един приятел ми каза, че използва дрожди (както в градината, така и в градината) за хранене и че след това поливане всичко расте добре. Кажи ми как да подготвим тор за растенията от дрожди и дали е възможно да ги напоят с разсад?

Повечето градинари, градинари и производители на цветя използват естествени средства за оплождане на своите “отделения”, като им дават предимство пред така наречената химия. Един такъв продукт е обикновена хлебна мая. Благодарение на богатия си състав и наличието на активни дрожди, след въвеждането на такъв тор в почвата, процесът на органично разлагане се ускорява. На свой ред почвата бързо се насища с хранителни вещества, необходими за растежа на културите.

Ефект на превръзката на дрожди върху растенията

мая

Дрождите са отлична алтернатива на минералните торове, освен че струват много по-малко, а ефектът от приложението е еднакъв. Така, под влиянието на дрожди превръзки:

  • калий, азот и други елементи, които играят важна роля за развитието на растенията, влизат в почвата;
  • растежа на широколистната и кореновата маса на културите се ускорява;
  • при възрастни се повишава устойчивостта към заболяване;
  • културите са по-толерантни към климатичните особености, като например липсата на осветление през зимата;
  • разсадите стават по-трайни и растат по-бързо;
  • се активира вкореняването на резници по време на възпроизвеждането.

Дрождите могат да се използват за хранене на почти всички видове култури (от градински растения до цветя), независимо къде се отглеждат – на открито или на закрито. Изключението е картофите, лука и чесъна, тъй като това води до факта, че културата става свободна и лошо съхранена.

Начини за използване на дрожди

поливане

Как да подготвим тор за растенията от дрожди и колко често можете да напоявате растенията? За инфузия на хранителни вещества дрождите могат да се използват под всякаква форма:

  1. Суха мая. В кофа с вода (леко затоплена) се наливат 10 g мая и захар (60 g). Разбъркайте добре и оставете на топло място около два часа. Преди употреба, разредете течността в съотношение 1: 5. сух дрождев разтвор
  2. Прясна мая. За да се приготви концентриран разтвор от дрожди, разредете във вода в съотношение 1: 5. Разреденият концентрат се разрежда преди употреба с вода (10 части). пресен дрождев разтвор

Дрожден разтвор трябва да се поливат растения под корена, малко обратно от стъблото. Земята наоколо трябва да е още мокра след предишното поливане. Също така може да се използва за вкореняване на резници (поддържа се дръжка на ден).

При преработка на разсад на растения, първото поливане трябва да се направи 7 дни след засаждането на леглото, а второто – преди цъфтежа.

Горната маска на открито трябва да се направи само след като се затопли добре, защото маята постепенно губи своята активност в студената земя.

Достатъчно е да се използва такъв тор веднъж месечно, т.е. максимум 2-3 торене на сезон. Това количество е достатъчно, за да осигури на растенията полезни елементи. Все пак трябва да се има предвид, че по време на ферментацията калият и калцият напускат почвата, следователно, след загряване с дрождев разтвор, пепелта трябва да се отстрани.

Дрожди торене на растения – видео

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − = 57