Как да расте балсам от семена?

За рождения ми ден ми беше даден прекрасен балсам. Сестра ми настоява за семена и бих искала да го умножа. Кажи ми как да растем балсам от семена?

Балсам или мокър Ванка е красива буйна храст с тъмно зелена листа. За производителите на цветя той се влюбва в светли цветя. През този период растението е покрито с много цветове от много различни цветове, освен това, с подходяща грижа, цъфтежът може да продължи цяла година. Въпреки факта, че балсамът е домашно растение, той може да бъде засаден през лятото на цветното легло.

балсам от семена

В дома, балсамът лесно расте от семената. Основното е да ги изберете правилно (или да ги съберете) и да осигурите всички условия за растежа на разсад.

Селекция и подготовка на семена

семена от балсам

За отглеждане на балсам, използвайки закупени семена. Ако къщата вече има растение за възрастни цъфтеж, семената могат да бъдат събрани независимо.

Когато купувате семена в магазина, трябва да обърнете внимание на следното:

  1. Семената трябва да бъдат с високо качество, така че трябва само да ги купите от доверени доставчици.
  2. За да получите къща растение, изберете семена от многогодишни сортове, както и за засаждане на открито земята използват едногодишни.
  3. За да се запазят сортовите характеристики, не трябва да избирате смес от семена, по-добре е всеки вид да бъде взет отделно.
  4. Въпреки факта, че семената могат да се съхраняват за повече от 6 години, най-високата кълняемост на прясно прибрана.

Съберете семена от домашен балсам, след като цъфтеше. На мястото на падналите съцветия се образуват малки плодове, а когато узряват – кутиите за семена.

Когато събирате семена, трябва да го направите много внимателно. При най-малкото погрешно движение кутията се счупи и семената се разпръснат. Поради това, балсам се нарича и импатиен.

Преди сеитбата семенайте 10 минути в топъл, лек разтвор на калиев перманганат. След това се накиснете за един ден в чиста вода.

Подготовка на почвата

За успешно покълване на балсамовите семена се избира свободна хранителна почва. Субстратът се закупува в магазина или се приготвя самостоятелно, като се смесват:

  • на една част от пясък, градинска почва и вермикулит:
  • две части торф.

За предотвратяване на болестта “черен крак” се препоръчва почвата да се излива с фитоспорин.

Семена семена

младок

широк, но не дълбоко контейнер (не повече от 10 см), лежеше дренажен слой от експандиран глинеста почва и я поръсете. Wet клечка за зъби, за да хване семена и я поставете в контейнер, а не задълбочаване и само леко се притиска към земята.

Малки семена от балсам също са удобни да растат веднага в таблетки с торф.

С помощта на пистолет за пръскане поръсете семената и покрийте контейнера с филм. Сложете го на осветена перваза на прозореца, като избягвате директните лъчи, в стая с температура най-малко 25 градуса.

Грижа за балсамовите разсад

балсами за гмуркане

След появата на кълнове (три седмици по-късно), извадете филма. Ако е необходимо, издънките се обновяват, а също и почвата се изсипва, когато разсадът се изтегля. Поливането на разсад е по-добро в палета, за да се избегне разграждането на корените.

Веднага щом разсадът достигне височина 2 см и формира два истински листа, те започват да се увиват в отделни чаши. За да се стимулира образуването на странични издънки седмица по-късно, убодете върховете.

За да се пресаждат на постоянно място млад balzaminchiki ще бъде готов, когато те образуват храстите и корените напълно opletut земя в чаша.

Балсам: отглеждане и козметика – видео

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 28