Какво е ябълково дърво с червени листа

Това лято се появи нов “наемател” на съседния обект – красиво дърво с червени листа. Един съсед казва, че това е такъв специален вид ябълка. Кажи ми, какво чудо е това и как се различава от обичайното ябълково дърво? Има ли ябълка с червени листа разнообразие? Искам да си купя един, но не искам да бъда като моя съсед.

ябълково дърво с червени листаГрадината може да бъде не само полезна, но и красива. Това не е за цъфтеж, защото в този период всички дървета са като очарователни булки в снежнобяла завеса. Има видове плодни дървета, които привличат вниманието към себе си през целия сезон, а не само когато цъфтят. Те се наричат ​​декоративни, а една от тях е ябълково дърво с червени листа.

Характеристики на вида

Още от името става ясно, че основната разлика между декоративни видове и други сортове ябълкови дървета е оцветяването на листата. Ако листата е зелена в класическите видове, тогава тя е червена в хибридите. В зависимост от конкретното разнообразие, неговият сянка може да варира от тъмно червено до кафеникаво, брилянтно. Самата форма на листовото острие е малко по-продълговато и леко извито. Интересното е, че някои сортове ябълкови дървета с червени листа могат да променят цвета си от червено в зелено в края на сезона.

Червеното ябълково дърво е хибрид, получен в резултат на работата на животновъдите над класовете “Blood-red” и “Nedzwiecki”.

В допълнение към брошурите такива декоративни видове също имат доста скромни размери. Максималната височина на дървото не надвишава 5 м, а ширината на короната достига 4 м.

Друга характерна особеност на ябълковото дърво, която я отличава на фона на други градински култури, цъфти. Съцветия от повечето декоративни сортове не са бели, но са боядисани в различни нюанси на червено, понякога дори лилави. Такива видове и плодове носят малки, също тъмночервени, годни за консумация плодове, които най-често се използват за опазване. плодове

Трябва да се отбележи, че плодът на декоративното ябълково дърво е изобилен, а самите ябълки могат да висят на клони до силни студове през декември.

Култивирането на такава култура е удоволствие. Освен красивата гледка, те също са увеличили зимната издръжливост и леко понасят най-суровите зими. Но яркият цвят на короната изисква добро осветление, а за цъфтежа да бъде изобилен, по-добре е да засаждате дървета в плодородна почва.

Популярни типове

Ябълково дърво с червена широколистна корона има повече от 50 сорта, като всяка от тях има свои собствени характеристики. Някои имат по-тъмни листа, други имат по-интензивен цвят на съцветие.

Сред светлите декоративни видове е важно да се отбележат такива сортове:

  1. кралски особи. Кратко багажника увенчан разпространение, и на 4 м ширина, венец от тъмни, почти виолетови листа, покрити с лек блясък. Съцветия са тъмно розови, плодовете са червени, малки. кралски особи
  2. Ola. Той има големи розови пъпки (до 4 см в диаметър) и възможност за промяна на цвета на листата: младите листа са ярко червено на цвят, а след това те светне зелено. ол
  3. Кралската красота. Ниско дърво с наклонени клони наподобява връхната корона. Младите листа са лилави, в крайна сметка стават тъмнозелени. Червените пъпки цъфтят с розови съцветия. кралска красота

Видео за особеностите на отглеждането на декоративни ябълкови дървета

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1